Senior Specialist Taija Tamminen: ”Projektinhallinta on kuin palapelin rakentaminen”

26.04.2024 | Ajankohtaista | Uratarinat

Featured image

Senior Specialist ja tiiminvetäjä Taija Tamminen saa paloa työhönsä projektinhallinnasta ja siitä, että päivät eivät koskaan tunnu tasapaksulta. Tamminen työskentelee tiiviisti ammattiliittojen tarpeisiin rakennetun aSuite-jäsenrekisterijärjestelmän asiakasrajapinnassa, toimien tulkkina kehittäjän ja asiakkaan välissä. 

Taija Tamminen on työskennellyt Futuniolla vuodesta 2017 lähtien. Ensimmäiset vuodet Tamminen teki tallentajan töitä Selvityspalvelussa, kunnes vuonna 2019 siirtyi aSuiten puolelle asiakasrajapintaan projektinhallinnan ja -suunnittelun tehtäviin.  

”Tallentajana muun muassa tallensin liittojen jäsenmaksuja ja selvityksiä järjestelmään. Ne työtehtävät olivat paljon yksinkertaisempia verrattuna siihen, mitä teen nykyisessä roolissani”, Tamminen kertoo. 

Koulutukseltaan Tamminen on filosofian maisteri Kieliasiantuntijuus erikoistuneessa yhteiskunnassa –koulutusohjelmasta. Tammisella on myös YO-merkonomin kolmoistutkinto asiakaspalvelusta ja markkinoinnista. Aiemmin työurallaan Tamminen on tehnyt muun muassa kääntäjän töitä. 

Jonkin aikaa Selvityspalvelun tallentajana toimittuaan Tammisen rooli alkoi laajentua myös muihin tehtäviin. Koulutustaustasta on ollut hyötyä, sillä Tammisen työpöydälle on päätynyt myös käännöstöitä. 

”Jossain kohtaa pääsin tekemään käyttöliittymäkäännöksiä. Eli kääntäjänä toimimisesta on ollut ihan käytännön hyötyä.” 

Tausta kääntäjänä takaa monipuolisen osaamisen 

Kääntäjän ammatti on tuonut myös muuta arvokasta osaamista. Tamminen kuvailee toimivansa ikään kuin tulkkina asiakkaan ja kehittäjän välissä. Myös kirjallisen viestinnän osaamisella on iso rooli.  

”Asiakkaiden tukipyynnöt tulevat meille kirjallisena tikettijärjestelmän kautta, ja niihin pitää reagoida tehokkaasti ja nopeasti. Lisäksi olen yhdessä asiakkaan ja kehitystiimin kanssa määrittelemässä järjestelmään uusia ominaisuuksia, ja on tärkeää, että niiden määrittelyt kirjataan tarkasti ja selkeästi”, Tamminen täsmentää. 

Hakiessaan Futuniolle Tamminen ei tiennyt Futuniosta mitään, vaan haki paikkaa puhtaasti tehtävän kuvauksen perusteella.  

”Olen aina lähtenyt ennakkoluulottomasti kaikenlaisiin töihin. Samoin lähdin Futuniolle tallentajaksi ajatuksella, että katsotaan nyt mitä tästä urkenee.” 

Projektinhallinta on kuin muuttuva palapeli 

Tammisen työpäivät ovat hyvin strukturoituja, vaikka ei yllätyksiltäkään voi välttyä. Työpäiviin tuo oman suolansa aSuiten uutuudenkarheus, sillä kyseessä on suhteellisen nuori järjestelmä. 

“On hienoa olla mukana näkemässä uuden järjestelmän kehityskaarta. Uutta oppii joka päivä, mikä tekee työstä mielekästä.” 

Tamminen kertoo nauttivansa kaikista eniten siitä, kun pääsee suunnittelemaan, aikatauluttamaan ja järjestelemään tikettejä. Palapelejä vapaa-ajallaan harrastava Tamminen vertaa työtään palapelien kokoamiseen. 

”Projektinhallinnassa on se kiehtovuus, että se on kuin kasaisi palapeliä, jota välillä puretaan ja järjestetään taas uudelleen, kunnes palaset loksahtavat kohdilleen. Sekä perinteisessä palapelin kasaamisessa että projektinhallinnassa tarvitaan organisointikykyä ja kärsivällisyyttä, ja lopulta näkee hallitun lopputuloksen. Tikettien hallinnointia ja priorisointia tehdään päivittäin, sillä tilanteet ja asiakastarpeet muuttuvat koko ajan”, Tamminen kuvailee. 

Futunio tarjoaa mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen 

Tamminen kokee, että Futuniolla annetaan paljon mahdollisuuksia työntekijöille kehittyä työssään. 

”Kun näyttää, että on intoa ja kiinnostusta kehittyä, niin tukea kehittymiseen annetaan. Selvityspalvelussa työskennellessäni pyysin uusia haasteita, ja niitä myös sain”. 

Osoitus tuesta Tammisen ammatillista kehittymistä kohtaan osoitettiin myös silloin, kun aSuite tuli osaksi liittopuolen tuoteperhettä. Tammiselle tarjottiin tuolloin aSuiten tukipalvelun asiantuntijan paikkaa, joka vuonna 2021 muuttui Senior Specialist -nimikkeeksi vastuualueiden kasvaessa. 

”Tuntuu, että Futuniolla aidosti nähdään ja tunnistetaan ihmisissä potentiaali”, Tamminen kiittää. 

Tähtäimenä Scrum Master 

Tammisen mukaan Futuniossa parasta on tiivis porukka ja se, että asioita ei tehdä liian vaikeasti. 

”Futuniolla kaikkien osaamista ja mielipiteitä kunnioitetaan, ja meillä on myös aidosti matala hierarkia. Futuniolaisia yhdistää myös tietynlainen omistautuminen työlle ja se näkyy ilmapiirissä”. 

Tammisen urahaaveet liittyvät vahvasti projektinhallintaan ja työn suunnitteluun. Muun muassa ketterän kehittämisen menetelmien osaamisen syventäminen kiinnostaa Tammista. 

”Olen pohtinut Scrum Masteriksi kouluttautumista. Tulevaisuudessa haluaisin toimia esimerkiksi tuoteomistajana tai projektipäällikkönä”, Tamminen pohtii.

Kiinnostaako ura Futuniolla?  

CTA
Futunio

Futunio

Futunio on ammattiliitojen ja työttömyyskassojen toimialojen erityistarpeisiin erikoistunut palveluyritys. Tuotamme edistyksellisimmät ratkaisut edunvalvontaan ja työttömyysturvaan, joilla asiakkaammekin pysyvät mukana digitalisaation vauhdissa.

Pixels

Lue lisää