Senior Software Developer Kristiina Tarkkala: ”Futuniolla olen kasvanut koodariksi.”

13.09.2024 | Ajankohtaista | Uratarinat

Featured image

Kristiina Tarkkala on pian valmistuva tieto- ja viestintätekniikan insinööri, joka elää arkeaan Kirkkonummella puolison, kissan ja koiran kanssa. Tasapainoista arkea rikastuttaa työ Futunion kassapuolen ohjelmistokehittäjänä, jota Tarkkala tekee kädet savessa.

Kristiina Tarkkalan työpöydällä on riittänyt haipakkaa. Syksyllä 2024 voimaan tulleet lakimuutokset ovat vaatineet työttömyyskassojen käsittelijöiden ohjelmiston päivittämistä, mikä on tuonut vipinää myös Tarkkalan päiviin.

”Tällä hetkellä teen projektia, joka on toteutusvaiheessa. Kun aloitan täysin uuden homman, katson työlistasta mikä työn osa on seuraavaksi aikataulutettu. Sen jälkeen avaan koodit ja toteutan ominaisuudet suunnitelman mukaan. Sitten ajan automaatiotestit, ja pusken muutokset eteenpäin ja laitan ne katselmoitavaksi kollegoille. Sen jälkeen palaan työlistaan”, Tarkkala kertoo arjestaan.

Tarkkala on Senior Software Developer, joka koodaa Futunion kassapuolella web-sovelluksia. Erityisesti dataintegraatiot ovat Tarkkalan vahvuus.

”Pääsääntöisesti työstän ohjelmistoja kassojen jäsenille ja käsittelijöille, mutta teen myös postitusta ja maksamista ja kaikkea, mitä työttömyyskassat Futuniolta tarvitsevat.”

Futunio kasvattaa koodareita

Tarkkala päätyi Futuniolle osittain sattuman kautta vuonna 2018.

”Kun Futuniolta otti yhteyttä rekrytoija, oli silloisessa työpaikassani juuri meneillään YT-neuvottelut. Eli ajoitus oli yksi syy, miksi alun perin Futuniolle tulin. Ja toki ihmiset.”

Koulutustaustaltaan Tarkkala on datanomi. Ammattikoulun jälkeen Tarkkala työskenteli hetken aikaa ICT-asentajana.

”Se oli sellainen pieni neljän työntekijän hikipaja. Siellä aloin koodailemaan kassajärjestelmiä ja huomasin sen olevan oma juttu. Sieltä siirryin pariksi vuodeksi ohjelmistosuunnittelutehtäviin saman kylän toiseen firmaan. Tein muun muassa erästä isoa datan varastoinnin järjestelmää, mutta sen projektin loputtua työt vähenivät. Silloin siirryin Futuniolle”, Tarkkala kertaa.

Vaikka Tarkkala ei siirtynyt Futuniolle suoraan koulun penkiltä, kokee hän kasvaneensa koodariksi juuri Futunion palveluksessa.

”Tuo edellinen koodaushomma oli aika lyhytkestoinen. Parissa vuodessa ei vielä ehdi kasvaa ammatillisesti. Koen, että olen varsinaisesti oppinut koodariksi vasta Futuniolla.”

Tarkkalalle kiinnostavinta ohjelmistokehityksessä on tietomallien suunnittelu ja se, miten data ja ohjelmisto toimivat yhteen. Työssään Tarkkalaa inspiroi eniten ongelmanratkaisu.

”Kun päivittäiset pienetkin ongelmat saadaan ratkottua, niin siitä tulee hyvä mieli ja se inspiroi ratkomaan lisää. Kyllä se on ihan parasta suolaa.”

Futuniolla kunnioitetaan erilaisia työtapoja

Tarkkalan mukaan Futuniolla aloittaessa ei uuden tiimiläisen tarvitse heti olla seppä syntyessään, mutta motivaatiota ja kehittymishalua tulee olla.

”Meidän tiimimme on todella työorientoitunut, ja kaikilla on samanlainen asenne työntekoon.”

Futuniolla on joustavat työajat, mikä sopii iltavirkun Tarkkalan rytmiin.

”Tykkään tosi paljon tehdä etänä töitä, ja päivärytmini on iltaan kääntyvä. Toki jos teen iltaisin töitä kotona, niin joutuu sumplimaan muiden aikatauluihin omat työt. Futunion puolelta ei siis ole vastustusta tehdä töitä myös iltaisin, kunhan työt tulevat tehdyksi”, Tarkkala täsmentää.

Työn joustavuus tuo mukanaan myös muita vapauksia.

”Joskus on päällä niin kova drive, että voin tehdä kahden päivän työt päivässä. Sitten voin vastaavasti lyhentää jotain muuta päivää. Näen, että se on sekä työntekijän että Futunion etu, että työt tehdään siten, miten se on kaikista tehokkainta.”

Futunio tukee työntekijöidensä hyvinvointia joustavan työajan lisäksi liikunta- ja kulttuurieduilla. Myös tunti maksettua liikunta-aikaa viikossa on Tarkkalalle mieluinen etu.

”Voin kerran viikossa käydä työajalla koiran kanssa metsässä liikkumassa”, Tarkkala kiittää.

”Joskus on päällä niin kova drive, että voin tehdä kahden päivän työt päivässä. Sitten voin vastaavasti lyhentää jotain muuta päivää. Näen, että se on sekä työntekijän että Futunion etu, että työt tehdään siten, miten se on kaikista tehokkainta.”

Tulevaisuuden haaveena arkkitehdin tehtävät

Tarkkalan mukaan Futunio tukee työntekijöidensä halua kehittää ammattitaitoaan, mutta sen suhteen tulee itse olla aktiivinen.

”Jos haluaa kouluttautua tai hakea sertifiointeja, niin työnantaja kyllä sen mahdollistaa. Itse olen juuri kouluttautumassa työn ohessa tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi.”

Ammattikorkeakoulusta valmistumisen jälkeen uuden oppiminen ei suinkaan ole loppumassa. Tarkkalan pitkän tähtäimen haaveena ovat arkkitehdin työtehtävät, vaikka nykyinenkin työnkuva on mieluinen.

”Arkkitehdin tehtävät vaativat kokonaisvaltaista osaamista ohjelmistoista ja niiden kehitystavoista. Toisaalta tykkään myös itse tekemisestä, jonkinlainen hybridirooli koodaavana arkkitehtina olisi kiinnostava.”

Mikään kiire vaihtaa arkkitehdin tehtäviin Tarkkalalla ei ole.

”Vasta vajaa vuosi sitten sain edelliset tittelikorotukset. Nyt haalin pikkuhiljaa osaamista ohjelmistokehityksestä. Arkkitehdiksi siirtyminen on sellainen vuoden tai kahden suunnitelma”, Tarkkala selventää.

Kiinnostaako ura Futuniolla?

CTA
Futunio

Futunio

Futunio on ammattiliitojen ja työttömyyskassojen toimialojen erityistarpeisiin erikoistunut palveluyritys. Tuotamme edistyksellisimmät ratkaisut edunvalvontaan ja työttömyysturvaan, joilla asiakkaammekin pysyvät mukana digitalisaation vauhdissa.

Pixels

Lue lisää