Specialist ja tiiminvetäjä Tiina Oksanen: ”Futuniolla olen juuri siellä, missä minun kuuluukin olla”

11.06.2024 | Ajankohtaista | Uratarinat

Featured image

Työttömyys on todellisuutta satojen tuhansien suomalaisten elämässä. Futunion työttömyyskassojen tiiminvetäjä Tiina Oksanen tuntee olevansa oikeassa paikassa saadessaan tukea työttömiä heidän vaikeassa elämäntilanteessaan.

Specialist ja IT-tradenomi Tiina Oksanen on työskennellyt Futuniolla vuodesta 2021. Oksanen aloitti Junior Specialistina ja eteni Specialistiksi keväällä 2023 ja tiiminvetäjäksi keväällä 2024. Työttömyysturvakysymykset olivat Oksaselle tuttuja jo ennen siirtymistään Futuniolle, sillä hän työskenteli aiemmin työttömyyskassassa etuuskäsittelijänä.

”Jossain vaiheessa haluaisin tehdä jotain muuta etuuskäsittelyn sijaan, mutta työttömyysturvakysymykset kiinnostivat edelleen. Opiskelin IT-tradenomiksi, ja opinnoissa erikoistuin digitaalisiin palveluihin.”

Futuniosta Oksasen sai kiinnostumaan keskittyminen työttömyyskassajärjestelmiin sekä organisaation pieni koko.

”Pienemmässä organisaatiossa on usein paremmat etenemismahdollisuudet. Lisäksi Futuniolla olen päässyt yhdistämään IT-alaa ja työttömyysturvaosaamista”, Oksanen kertoo.

Työssä motivoi ihmisten auttaminen

Futuniolla Oksanen on ollut asiakaspalvelussa eli helpdeskissä auttamassa työttömyyskassan käsittelijöitä esimerkiksi työttömyyskassajärjestelmään ja sen toimintaan liittyvissä kysymyksissä. Nykyisessä roolissaan hän toimii ikään kuin kehittäjien ja asiakkaiden välissä.

”Nykyään en ole enää helpdeskissä, vaan hoidan omia tikettejä ja autan tiimiläisiäni heidän tikettien kanssa.”

Oksaselle tärkeä arvo on asiakaskeskeisyys. Palkitsevinta on etsiä ratkaisu asiakkaan ongelmaan, ja lopulta sen löytäminen. Oksanen kokeekin työssään suurta merkityksellisyyttä.

”Työttömälle on elintärkeää saada työttömyyspäivärahansa. Minusta on hienoa olla auttamassa ihmisiä silloin, kun heillä on vaikeaa. Lisäksi meillä tulee varmasti olemaan työttömiä aina, ja työttömyysturvalait muuttuvat jatkuvasti. Siksi järjestelmät tarvitsevat jatkuvaa kehitystyötä”, Oksanen sanoo.

Työttömyysturvan muutokset tarjoavat mahdollisuuden jatkuvalle kehitykselle

Oksasen mukaan Futuniolla työstä tekee mielekästä matala hierarkia, sekä ammattitaitoiset ja mukavat työkaverit.

”Futuniolla ei ole siiloja, joissa kehittäjät, asiakaspalvelijat ja johto olisivat tiukasti omissa ryhmissään. Pystymme työtehtävästä riippumatta käydä vapaata vuoropuhelua yli tiimirajojen, mikä tekee työstä mukavaa.”

Oksasta motivoi, että yksikään päivä ei ole täysin identtinen edellisen kanssa, ja että joka päivä on mahdollisuus kehittyä.

”Järjestelmät kehittyvät jatkuvasti esimerkiksi lakimuutosten takia. Mielestäni on todella mielenkiintoista olla näkemässä, kehittämässä ja suunnittelemassa järjestelmämuutoksia.”

Uusin iso työttömyysturvaan liittyvä lakimuutos liittyy niin sanottuun euroistamiseen, joka tulee näkymään vahvasti myös Oksasen työpöydällä.

”Työttömyyspäiväraha muuttuu ansaintaperusteisesta europerusteiseksi, ja meidän pitää saada järjestelmämme toimimaan lain mukaisesti. Olen mukana projektissa tekemässä järjestelmämäärityksiä”, Oksanen selittää.

Futuniolla jokaisen oppimista tuetaan

Oksasesta on hienoa, että Futuniolla annetaan mahdollisuus kehittyä omien kiinnostuksenkohteiden mukaisesti. Osaamista on mahdollista kehittää sekä työtehtävissä että osallistumalla koulutuksiin.

”On ollut hienoa päästä mukaan projekteihin ja tekemään töitä sellaisen työkaverin kanssa, joka on sitten opettanut ja opastanut. Kehittymiselle annetaan tilaa, ja kaikkien osaamista ja oppimishalua kunnioitetaan.”

Futuniolla Oksanen kokee olevansa juuri oikeassa paikassa.

”Toivon, että pääsen jatkossa olemaan enemmän mukana myös tuotekehityksessä”, Oksanen toivoo.

Kiinnostaako ura Futuniolla?  

CTA
Futunio

Futunio

Futunio on ammattiliitojen ja työttömyyskassojen toimialojen erityistarpeisiin erikoistunut palveluyritys. Tuotamme edistyksellisimmät ratkaisut edunvalvontaan ja työttömyysturvaan, joilla asiakkaammekin pysyvät mukana digitalisaation vauhdissa.

Pixels

Lue lisää