Opiskelijasta web-kehittäjäksi – Futuniossa hyvä urakehitys

21.02.2022 | Ajankohtaista | Blogi, Futuniolaiset

Featured image

Olin Metropolia ammattikorkeakoulussa opiskelemassa ohjelmistotuotannon AMK-insinööriksi, kun sain soiton Futuniolta liittyen kesätyöhakemukseeni. Olin hakenut useampaan paikkaan Oikotien kautta, mutta mistään muualta ei ollut kuulunut vastausta. Puhelussa ei viivytelty liian pitkään.

-Terve! Miika tässä, Futuniolta. Haluatko töitä?

-Joo

-Hyvä, voitko aloittaa toukokuussa?

-Joo

Ja asia oli sovittu.

Silloin Futuniolle oli tärkeää, että pystyin jatkamaan kesän jälkeen töitä opintojen ohella. Se sopi myös minulle, sillä opintojeni siinä vaiheessa minulla oli aikaa keskittyä enemmän töihin. Futuniolla olo itse asiassa varmaan nopeutti valmistumistani, sillä sain hyväksiluettua useamman opintosuorituksen työskentelemällä projektien parissa, jotka sivusivat kunkin kurssin aiheita. Sain myös Futuniolta aiheen opinnäytetyölleni: Testausautomaation toteutus web-sovelluksessa.

Työnantajan luottamus ja kollegojen arvokas taustatuki

Vaikka olin uusi alalla, koin silti aina, että Futuniolla työni jälkeen luotettiin ja sain työskennellä ilman tarkempaa syynäämistä, mikä oli helpottavaa. Tätä luottoa varmasti osittain edesauttoi sovelluksien kattava testiautomaatio, joka varmistaa, että muutosta edeltävä osuus ohjelmistosta toimii vielä muutosten jälkeenkin.

Sovelluksien maturiteetti ja henkilöstön osaaminen tekeekin Futuniosta otollisen paikan aloittelevalle kehittäjälle. Olenkin varmasti oppinut sovellusten tekemisestä enemmän kollegoiltani kuin koulusta ikinä. Mielestäni merkittävin ohjelmistokehityksen taito, jonka voi oppia vain työelämässä, on kuinka isoja sovelluksia kehitetään niin, että ne pysyvät hallittavina.

Osaamisen karttuminen sovelluksien jatkokehittämisessä

Kun aloitin Futuniolla juniorikehittäjänä, sain ensityökseni päivittää eAsioinnin. eAsioinnissa käytetty AngularJS-sovelluskehys oli jäämässä vanhaksi, ja se täytyi saada päivitettyä uuteen, moderniin Angulariin.

Kokonaisen sivuston päivitys uuteen teknologiaan oli erittäin mielekäs projekti, sillä se antoi hyvät valmiudet modernien web-teknologien käyttöön ja ennen kaikkea hyvän kokonaiskatsauksen siihen, miten sivuja kannattaa rakentaa. Tällä pohjalla oli helppoa siirtyä kasvavissa määrissä vastuullisempiin ja itsenäisempiin työtehtäviin sovelluksien jatkokehityksessä, jonka parissa olen työskennellyt siitä lähtien.

Nyt, oltuani Futuniolla kehittäjänä vajaat neljä vuotta, olen päässyt urani aikana työskentelemään useiden mielenkiintoisten työnantojen merkeissä, kattavasti jokaisen web-kehityksen osa-alueen parissa. Tämä on sellaista työkokemusta, jota pidän kullanarvoisena tulevaisuutta katsoen.

Kiinnostaako ura Futuniolla?

Tutustu meihin ja avoimiin työpaikkoihin >> 

CTA
Jerry Hällfors

Jerry Hällfors

Futunio alumni

Pixels

Lue lisää