Futunion aSuite auttaa ammattiliittoja digitalisaatiossa ja jäsenhallinnan automatisoinnissa

15.09.2021 | Ajankohtaista | Blogi, Ammattiliitot

Featured image

Futunion tärkeimpiä tarkoituksia on auttaa ammattiliittoja menestymään ja ylläpitämään elinvoimaisuuttaan jäsentensä edunvalvonnassa ja neuvontatyössä. Olemme olleet samassa veneessä jo useamman vuosikymmenen. Se on meidän valintamme, ja teemme työtämme suurella sydämellä ja pitkällä kokemuksella.

Työelämä ja maailma ovat digitalisaation ja globalisaation myötä muuttuneet radikaalisti viimeisen vuosikymmenen aikana. Organisaatioiden elinvoimaisuus punnitaan nyt niiden kykynä vastata tuotantotehokkuudellaan näihin muutospaineisiin. Tämä puolestaan on synnyttänyt aivan uudenlaisia toimintaympäristöjä ja työmuotoja. Ammattiliitot pystyvät vastaamaan markkinan haasteeseen tarjoamalla jäsenilleen näiden nykytarpeita vastaavia palveluja, ja siinä me Futuniossa olemme vahvasti taustalla mukana.

Automaatio aSuiten ytimessä

Organisaatioissa tehokkuuden kasvattaminen ja modernisointi tarkoittaa tänä päivänä usein toiminnan digitalisoimista ja automatisointia – vähemmällä enemmän. Käytännössä rutiinitöitä muutetaan automatiikan hoidettavaksi, jolloin ammattiliittokentässä resursseja voidaan siirtää enemmän esimerkiksi jäsenkohtaamisiin tai kehitystyöhön.

Futunion aSuite-jäsenrekisterijärjestelmä on nimenomaan uudella teknologialla rakennettu, ammattiliittojen tarpeet huomioiva, uuden sukupolven järjestelmä. Automatisointi on aSuiten filosofian ydin. Se mahdollistaa hyvin nykyaikaiset tuotekehitykset ja sen älykkään prosessiautomaation saa viritettyä jokaisen asiakkaan tarpeisiin sopivaksi.

Futunion pitkä kehitystyö aSuiten parissa alkaa olla siinä pisteessä, että voimme ylpeydellä tarjota sen Suomen kaikkien ammattiliittojen käyttöön. Iso kiitos kuuluu myös neljälle ammattiliitolle, jotka ovat käyttäneet aSuitea jo sen betavaiheessa ja joiden käyttäjäkokemuksen ja palautteiden ansiosta olemme voineet rakentaa aSuitesta liittoja parhaiten palvelevan jäsenrekisterijärjestelmän.

Jäsenrekisterin tehostus vapauttaa resursseja muuhun palvelutarjontaan

Futuniolla on yli 30 vuoden kokemus ammattiliittokentässä ja asiakkainamme on noin puolet Suomen ammattiliitoista. Näissä liitoissa puolestaan on noin 1,2 miljoonaa jäsentä. Olemmekin markkinajohtaja ja edelläkävijä alallamme, ja kokemuksemme näkyy aSuiten käyttäjäystävällisyydessä. Järjestelmän voi ottaa käyttöön pelkkänä jäsenrekisterinä tai siihen voi modularisoida mukaan erilaisia ammattiliitoille olennaisia lisäosia, kuten jäsenen sähköiset palvelut, asianhallintajärjestelmät, edunvalvonnan käsittelyn ja viestintävaihtoehdot sekä vaali- ja lakkosovellukset.

aSuite mahdollistaa jäsenen elinkaaren hallinnan kattavan tai vaiheittaisen automatisoinnin, kun rekisteridata itsessään on ensin kunnossa. Automatisointi auttaa rutiinityön tehostamista huomattavasti. Uuden jäsenen lisättyä tietonsa sähköiselle liittymislomakkeelle voi aSuite esimerkiksi automaattisesti hoitaa jäsenkortin, jäsenlehden ja tervetulopaketin tilauksen sekä koko laskutuksen viitekirjeestä tai laskusta, muistutusviestiin ja kuulokirjeeseen ja jopa erokirjeeseen. Kaikesta tästä voidaan valita myös pätkiä, mitä automatisoidaan ja mitkä jätetään manuaalisesti hoidettavaksi.

Näiden rutiinitöiden automatisointi vapauttaa työaikaa uskomattoman paljon siihen tekemiseen, missä tekoäly ei voi ihmistä korvata. Esimerkiksi 100.000 jäsenen ammattiliitossa on helposti 20 ihmistä hoitamassa pelkkää jäsenrekisterityötä. aSuiten avulla näistä voitaisiin 10 ihmisen työ automatisoida ja siirtää nämä henkilöresurssit esimerkiksi muuhun jäsenpalvelutyöhön.

Asiantuntemuksena ammattiliitot

Emme ole vain IT-talo. Ulkoistuspalveluissamme käytämme myös itse järjestelmiä, joita ammattiliitoille tarjoamme. Tällainen on esimerkiksi tarjoamamme Selvityspalvelu, jossa muun muassa tallennetaan työnantajien toimittamia selvityslistoja. Tiedämme siis, mitä tarjoamme. Meillä Futuniossa halutaan jatkossakin olla edelläkävijänä yhdessä ammattiliittojen kanssa, jakaa heidän tuskansa ja onnistumisensa – se on strategista kumppanuutta parhaimmillaan.

CTA
Kati Järvelä

Kati Järvelä

Ammattiliitot,
Johtaja
+358 50 562 9824
kati.jarvela@futunio.fi

Pixels

Lue lisää